fbpx

Najpravilnije nošenje beba

KAKO IZABRATI NAJBOLJU NOSILJKU ZA VAŠU BEBU

Najčešće dileme oko odabira nosiljke

Beba mora da se nosi tu dileme nema ali koliko često se zapitate, koju nosiljku da izaberete?

Nije isto da li započinjete nošenje tek rođene bebe ili imate bebu koja će uskoro da prohoda. Nisu sve nosiljke podjednako dobre u svim uzastima, takođe treba voditi računa o vremenskim uslovima. Postoje brojni saveti stručnjaka koji se odnose na bezbednost ali i pravilan položaj deteta za svaku pojedinu vrstu nosiljke. Veoma važno je posvetiti pažnju odabiru vrsti materijala, njegovom svojstvu i održavanju. Sve su ovo bitne stavke u odabiru najbolje nosiljke ali u praksi se sve na kraju svede na Vaše želje i naravno finansijske mogućnosti.

U današnje vreme, kada je tržište preplavljeno beskrajnim vrstama nosiljki za bebe, počevši od raznoraznih marama, kontraverznih kengura, korpi, gnezda sa ručkama, autosedišta sa ručkama itd… želim da Vam skrenem pažnju na jednu vrstu nosiljki – korpi koju su koristile još Vaše mame:

Nosiljka za bebe

https://bebiopremaniki.com/proizvod/nosiljka-pepito-pamuk/

Ova univerzalna nosiljka se šije od 100 % češljanog pamuka, pogodna je za korišćenje u skoro svim vremenskim uslovima a vrlo jednostavna za održavanje – pranjem u veš mašini.  Može se nositi u naručju – bez ručki ili najčešće sa ručkama (jedna ili dve osobe mogu da je nose). Kapuljača i prekrivač za noge se mogu po potrebi skidati a jednostavnim prekrivanjem tetra pelene preko kapuljače, Vaša beba je apsolutno zaštićena od svih vrsta insekata.

Moja iskustva sa nosiljkama

Za iznošenje bebe iz porodilišta, imala sam auto sedište (0-6 meseci) koje je bilo ujedno i deo kolica, bilo je prilično zgodno za prenošenje bebe iz stana u kolica ili kola ali dete je u njoj stalno spavalo u nekom neprirodnom položaju od 30 stepeni (stalno na leđima) i nikad nisam mogla da je vežem pojasevima za to sedište, pogotovo kada je beba bila jako mala. Maramu sam imala ali sam je koristila malo, oko mesec dana ukupno, jer smo puno šetali kolicima a dete je brzo preraslo. Posle marame koristila sam kengur nosiljku takodje malo jer su me leđa stalno bolela.

U stanu, beba je najčesšće spavala u Gnezdu:

gnezdo za bebe

a3 – Gnezdo za bebe | Niki online shop – oprema za bebe (bebiopremaniki.com)

Gnezdo mi je bilo praktično jer sam tako mogla držati bebu kraj sebe, na kauču kada gledam TV na primer, mada sam celo to vreme najviše koristila običnu nosiljku sa ručkama

Nosiljka za bebe

a92 – Nosiljka pepito – pamuk | Niki online shop – oprema za bebe (bebiopremaniki.com)

Ova nosiljka se u moj slučaju pokazala kao najpraktičnija.

KOJA SU VAŠA ISKUSTVA?

 

 

 

 

 

0
    0
    Vaša korpa
    Vaša korpa je praznaNazad u prodavnicu
    POZOVITE NAS